Stratocaster Hero Mod (deel 2)

In het vorige deel deed ik verslag van het customizen van de gitaarhals. In dit deel zal ik de slagplaat en het grootste deel van de electronica behandelen.

De slagplaat

Om de electronica zo stevig mogelijk in de gitaar te bouwen kies ik er voor om gedeeltes van de oude plastic gitaarcontroller te bevestigen onder de slagplaat. Dus zagen…

Plastic troepStukkie strummer

Het prototype van de slagplaat heb ik na het overtrekken van het origineel met de hand gefreesd maar zag er niet perfect genoeg uit maar was prima als prototype.

SlagplaatSlagplaatSlagplaat (prototype)

Ff passen:

In het gaatjeLekker strakWoei, dat lijkt er al op

Electronica holte

Nu wat ruimte maken voor strumm electronica, joystick en Wiimote door flink te frezen:

Meer plekWiimotePlastic fantasicOok strak

De uiteindelijke versie van de slagplaat heb ik laten vervaardigen in de VS van A voor $39 incl verzendkosten. Ik wilde ‘m eigenlijk zelf CNC’en (Illustrator->3DMax->DXF->CNC) maar na al het 3D model werk bleek de CNC stuk dus dan toch maar in opdracht laten maken op 3 ply (wit-zwart-wit) PVC met schuine randen zoals de originele Fenders. De tekening die de slagplatenbakker nodig had heb ik dmv een scanner en Illustrator naar PDF geexporteerd en voorzien van de juiste openingen voor de hardware.

Joystick los solderenAlles vast solderen + stukje memory foamklapperend strum electronicaMet wat memory foam klappert ie niet meerKlep erop

Na wat maanden is ie nu toch echt speelklaar, enkele details missen echter nog.

Bird viewResultaat testklaar


Op naar het volgende deel: plus/min buttons, joystick, tremolo en Fender logo op de headstock.

Laat een reactie achter: